Kuvateksti

Anne-Riina Hurskainen

Perustaja, Tanssinopettaja

Anne-Riina on monipuolinen tanssin ammattilainen ja tanssikouluyrittäjä Savon sydämestä Kuopiosta. Anne-Riinan perustama Tanssikoulu Wisio aloitti toimintansa vuoden 2018 alussa Kuopiossa ja lähiseuduilla. Wision myötä Itä-Suomeen on saatu uutta ja iloista tanssivipinää!

Anne-Riina on tanssinut paritansseja pikkutytöstä asti. Akateeminen ura vei välissä nuoren naisen mukanaan ja tanssiminen unohtui hetkeksi. Koko ajan kuitenkin tuntui että jokin palanen elämästä puuttuu. Yhtenä kesänä lavatanssit imaisivat tytön sellaiseen huumaan, että tanssikilometrejä tuli lukematon määrä niin Volvoon kuin tyttöönkin. Paritanssin taika oli niin mukaansatempaavaa, että Anne-Riina haki opiskelemaan Oulun ammattikorkeakouluun tanssinopettajaksi vuonna 2012. Heti valmistumisen jälkeen Anne-Riina muutti Turkuun ja onkin valmistumisesta asti tehnyt täysipäiväisesti paritanssinopetusta. Vapaa-ajalla Anne-Riina suuntaa mielellään metsään koiran kanssa, laduille hiihtämään tai crossfit -salille hikoilemaan.

Letkeä murre, hurtti huumori sekä aito välittäminen luovat tanssitunneille rennon ja turvallisen oppimisilmapiirin. Anne-Riinan utelias ja avoin luonne ajaa kehittämään sekä omaa että oppilaidensa tanssijuutta eteenpäin. Tunneilla pyritään löytämään yhteys parin ja musiikin välille sekä otetaan huomioon niin oma tanssitekniikka kuin myös muut ihmiset tanssilattialla.

Tapani Hasa

Tanssinopettaja

Mikä saa lappilaisen erämiehen tanssimaan?

Lapsesta asti liikunnallisen Tapanin tanssiura lähti liikkeelle vasta aikuisiällä korkeakoululiikunnan paritanssikurssilta. Ensimmäinen kerta lavatansseissa taisi olla Maaningalla Anne-Riinan painostamana, mutta taidot riittivät vain valssille tulevan anopin kanssa. Siitä se sitten varsinainen opettelu alkoi ensin Oulussa Tanssikoulu Jari Aaltosen tanssikursseilla, josta tie vei mm. Halloween leirille, Tanssi Starttiin ja lopulta Valasrannan tanssileirille. Monenlaisten harrastusten parissa aikaa tanssimiselle oli välillä haastava löytää, lukuunottamatta intensiivisiä leirijaksoja.

West coast swing tempaisi miehen mukaansa 2013 ja siitä lähtien Tapani on kiertänyt Eurooppaa westin parissa ja kehittyminen tanssijana on hyvässä vauhdissa tanssin oppimisen loputtomalla polulla.

Tapanille paritansseissa tärkeimmät motiivit ovat ilo ja hauskuus. Tämän miehen seurassa voi harvoin olla vakavalla mielellä. Erityisesti rock n' swing -lajit ja parin välinen vienti-seuraaminen ovat Tapanin vahvuuksia. Tapani on helposti lähestyttävä ja avulias persoona, jolta ei huumoria puutu!

Kuvateksti

Timo Toivonen on sotilassoittaja, joten voidaankin sanoa että hänellä on aina "suu messingillä". Yli 15 vuoden kokemus orkesterisoittajana, soitonopettajana sekä orkesterinjohtajana näkyy varmasti myös tanssin opetuksessa.

Vaikka Timo oli tanssinut jonkin verran aiemminkin, varsinainen hurahtaminen tanssiin tapahtui 2006 ja pian vapaa-aika kuluikin eri tanssikursseilla ympäri Suomen sekä tanssilavoilla. Tanssinopettaminen tuli kuvioihin mukaan Timo Arstilan Pohjois-Suomen swing-projektin ohjaajakoulutuksen myötä. Tanssiseurojen ohjaajana Timo on toiminut Kajaanin Casambassa 2011-2013 sekä töiden siirryttyä Rovaniemelle Napapiirin seuratanssijoissa vuodesta 2014. Lisäksi Timo on opettanut viikonloppukursseilla mm Vuokatissa ja Levillä.

Kilpailumenestystä on kertynyt rock'n'swing saralta, kuten 2015 STUL fuskun suomenmestaruus Heini Ahtiaisen kanssa.

Timo on valmistunut Oulun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi (AMK, 2021) sekä tehnyt Suomen Tanssinopettajain liitto STOL ry:n tanssinopettajatutkinnon (2019). Hän on suorittanut mm. ryhmäliikunnan ohjaajakoulutuksia:
Folkjam-ohjaajakurssi (2017)
KiddieJam-ohjaajakurssi (2018)
Tanssiksi-ohjaajakoulutus (entinen Latinobic) (2019)

Vanhempia koulutuksia:
• STUL Bugg-ohjaajakoulutus
• Pohjois-Suomen swing-projektin ohjaajakoulutukset